-->

Monday, November 14, 2011

Yeay! Dah nak kawen!


Yeayy la sangat kan Along? Dah bersedia sangat ke? Ha ha. Tentu la tidak -_-! Aku beriya2 nak kawen tapi sebenarnya aku takut weyh.Lepas kawen, aku kena la ubah 180 upside down inside out life aku.Relationship is not a game,neither is marriage. Aku tak boleh la nak bermalasan2 je .Tak boleh nak bgn tdo ikut suka hati kerajann aku je.Aku pun tak boleh nak goyang kaki menganggur je. Paling best, aku kena patuh la kate suami aku. ye la, kalau dulu bila dia kata dia xnak aku kwn ngan orang tu, orang ni ,aku selamba bodo je boleh jawab, "kite belum kawen". Ni nanti dah kawen, kalau dia tak bagi kawan memang takkk bolehh la. Ha? haaa? Ape? Ye la aku memag la kena patuh. Tak nak aku jd penderhaka kepada suami. Dulu aku pernah kata nak Berubah. <--sila semak link ini. Ok, itu tak berapa nak terlaksana. Hanya terlaksana separuh peratus je. So, aku dah ade kesempatan yang besar ni. Pada aku nk berubah kena ada satu point baru. Suatu tempat baru, satu keadaan baru. Kena berhijrah dari yang lama kepada yang baru dari segala segi supaya tak ada benda yang akan mempengaruhi kita. Betul lah ni point baru aku. Kehidupan baru d alam rumah tangga.Cewahhhh. Betol hape? Kehidupan baru. Aku boleh mulakan dgn kosong.Ape tak boleh? Takde yang tak boleh ok. Takpa, kita cuba nanti. Lagi sebulan 2 3 hari je. Waaaa! jatuh rahang aku!

Bersediakah aku?Soalan ni dah seratus lapan kali aku dengar. Betul cakap, aku belum bersedia. Banyak benda yang menjadi kerisauan aku. Macam mana penerimaan keluarga baru aku. Sebab aku ni kurang banyak bercakap + kurang berinteraksi + kurang bersosial + sering tak pasti nak bagi respon apa kat orang sekeliling aku. Risau aku kalau orang tak senang dengan aku. Aku berdoa byk2 semoga aku ni menjadi peramah berganda2 terhadap orang sekeliling aku. Lagi, aku risau kalau aku masak tak sedap.uhuk uhuk. Mana la tau selera dia lain.Ye dia memang pernah makan masakan aku.katanye sedap. Ala, satu dua masakan je dia rasa, kebetulan yang tu menjadi, nanti macam mana kalau aku masak jadi tak sedap. kalau dia kata tak sedap, tentu2 aku menangis.ha camana tu? ok, mari mengumpul banyak2 resipi.

Majlis nye akan berlangsung di kampung Tok aku, iaitu kampung Abah aku, di Changkat Jering, Taiping, Perak. kenapa aku tak buat kat  Sarawak.Ye, ye aku mmg asal Sarawak. Tentu2 sedara mara, sahabat handai di sarawak akan tanya kenapa tak buat di Sarawak?InsyaAllah kalau ada rezeki lebih. Aku buat di Taiping atas banyak2 sebab. Adik2 aku pun ada kat sana. Dah minggu akhir study, dah nak exam dah pun. Kalau aku buat di Sarawak ni, tentu2 adik2 aku tak dapat datang.hey! Mane boleh adik aku tak dtg. No no no! aku sorang je kakak sulong derang ok. Erk. Lagipun , nak bagi mudah kedua2 belah pihak. Bakal suami aku dok Melake. Gap majlis kiterog pun seminggu. Takde lah aku payah nak kejar sini kejar sane naik belon. Kalau kat sana takde lah nk tekejar sgt belon nye.he he.. Memandang cuti bakal suami pun tak banyak, gap nye kena lah seminggu je.kalau banyak2 minggu gap nye, tak fresh pulak jd nye kan.Ahakz!

Kenduri akan berlangsung pada 17/12.Tarikh keramat uols. kenapa? sebab 2 kawan baik aku pun akan bertunang pada tarikh yg sama. he he.Umur kami sudah pun 25.Memang sudah patut menuju ke dunia perkahwinan dan keibuan.hak hak.Oh ya, seorang lagi kawan baik aku bakal menimang cahaya mata bulan 12 ni. >.< . teruja aku.Tak sabar rasanya nak meraikan si comel itu nanti.tak sabar tak sabar!Balik kepada majlis aku sudah pun membuat beberapa research.ehe.Salah satunye pasal hukum berinai.dan lagi ,hukum bersanding. Oh ya, majlis aku nanti no sanding2. So tak payah aku nk risau kaki aku kebas2 dan senyum2 malu apabila di tonton rakyat.ye la, kate Raja sehari. Lagipun tu cuma adat. Kalau tak buat , tak batal pun perkahwinan aku. ha ha ha. Raja sehari ye? Aku Raja yang berjiwa rakyat. So aku akan turun menemui rakyat jelata. Kalau nak aku hidang untuk rakyat2 aku pun boleh.ha ha. Aku dah mula melalut. Kembali ke dunia nyata along. baiklah baik lah.

Kepada bakal suamiku, hati aku memang untuk mu. terima kasih kerana memilih aku menjadi suri mu. aw aw.Masa mula2 dia kenal aku, masa dia nk kawan dgn aku, dia telefon abah aku! kata nk kawan dgn aku. bila Family aku blk bercuti kt Semenanjung, terus dia usul kan nak bertunang dengan aku.sweet tak Amirul Asyraf? haha. Awak, jangan terlebih kembang hidung tu ye. Saye cocok degnan pensel kang. Ha ha ha. oklah itu sahaja ceritera aku jam  ini. Adios Amigos Asparagos.Wasalam. :)







3 tukang komen comel comel belake:

Cik Cura said...

wah tahniah=)

fa said...

waa.. sweet.. n tahniah.. ^^

p/s: nama gelaran kita sama la.. "fa"

cik S said...

wlpun lewat..ni wish gak,congratz along

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wa Cinta lu hokeh!