-->

Monday, October 31, 2011

Aku yang menonton The Master lalu tersebak. Kenapa? Padahal Magic je kot.

                Haaaa.Panjang tak tajuk entri aku.kagum tak? mestilah tak.hadooo.Dua malam lepas pukul tiga ke empat pagi aku tak boleh nak tidur.Aku pun keluar dari bilik tidur merayau² mencari Harian Metro yang belum aku baca. Ada la dalam dua ke tiga naskah aku baca, tak jugak mengantuk.Lalu aku berhajat jahat untuk menelipon encik Tunang yang dah lena tidur sejak berjam yang lalu.Percubaan pertama tak bersahut,lalu ke percubaan kedua.Tidak jugak di layan.No hal la.Lagipun Encik Tunang kena bangun awal pergi kerja.Patutnya aku support dia tidur, bukan kejutkan.Hikhik.Apetah support, ingat boleh di buat ke gaya pom² girl melompat² suruh tidur.Dengan keputusan yang muktamad , aku pun tengok la TV. Oh, ada The Master. Lama tak layan rancanagn magic mencari bintang tanpa mantera ni,aku pun buat-buat la layan dengan harapan tertidur. tapi ada ke orang tertidur tengok magic?Hampeh..Teruja aku tengok Deddy Corbuzier yg berlagak & Romy Rafael yang kacak itu. Rancagan hari tu aku agak cuma ujibakat kot.Sebab da last² pun aku tengok. Dan last sekali tu ada Pak cik tua yg uji bakat. Umur pun da 60+. Tengok props gaya dia agak kasihan la jugak.Mula² tu aku pikir gak. Amende la orang tua ni buat? Gaya dia dah la lawak.Selow pulak tu.Magic dia pun magic ala² tradisional.Mula² keluar rebit,pastu anak ayam, burung pipit, last² keluar ular lidi yang haluih tu.Yang comel nye sebelum dia keluarkan menatang tu dia baca mentera ke hapetah tapi mcm lagu kanak² je.Last sekali dia makan kertas,Pastu dia tarik reben panjang² dari mulut dia.Panjangggggg woo. rasa macam seploh minit aku tunggu dia habis kan reben dalam mulut dia tu. Tapi, habis je reben tu keluar gillette pulak brsambung² je gillette tu.macam mane tah dia buat?
                  Kenapa aku sebak?Haaa. Juri tu la..Master Joe Sandy. Dia yang nangis dulu. Aku ni pantang nampak org sebak² ni. Macam menguap la. Aku kalau org tu jauh sekilometer dari aku sekali pun, aku nampak dia menguap, sah aku terikut sama.Berjangkit! Kenapa Joe Sandy tu sebak? Sebab dia teringat zaman kecik² dia laaa.dulu masa kecik balik dari sekolah dia selalu tengok magic² yang semacam itu laaa. Sampai la dia da jadi Master sekarang pun dia masih ingat. Sebab tu yang jadi inspirasi dia. Biasa la, bila teringat zaman kesusahan mak ayah dia masa kecik² mula la nak sedih² kan.Yang aku tak tahan rasa nak nangis tu kan,Master Deddy Corbuzier tu kata kat Pak Cik tua tu, dia punya magic tak menarik langsung dan dia tak layak untuk mengikuti rancangan tu.Macam² lagi dia mcm kutuk tapi pak cik tua tu sengih je. Tengok muka dia sengih tu aku pulak sedih-sedihan. Aku yang baring² menonton jadi terduduk atas kerusi kotak betul² depan tv.Mencangkung aku tanpa sedar.Tapi rupa² nya bkn kutuk free². Pak Cik tua tu selepas itu dia org otaikan dgn bg gelaran The Master magic Tradisional ke hapetah.Pakcik Tua tu masih je sengih kerang dia.Dia pun di peluk² dan di bg penghargaan.Yang lawak nye masa dia simpan ular ke dalam beg kotak, kepala rebit tu tersepit.Meronta-ronta punggung rebit tu.Comel sgt rope punggung nye.Tapi pakcik tu tak perasan rebit dia tersepit.Selepas aku kata, haihhh rebittttttttttttt! dia pun perasan.Sekian cerita aku. Ntahpape cerita aku ni.Tapi aku memang cepat sebak. hailaaaaa.


Ps: Encik Tunang selalu kata aku cepat terpengaruh dengan TV.Ye ke?

2 tukang komen comel comel belake:

YNA said...

hai org kuching, balas kunjungan ktk :)

aNaYaNa said...

Salam kenal..:)
betul kadang tv ni boleh pengaruh kita..

nak follow tapi xjumpa buttonnnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wa Cinta lu hokeh!